Skip to main content

Acord per estendre la protecció dels ERTO fins al 28 de febrer de 2022

Acord per estendre la protecció dels ERTO fins al 28 de febrer de 2022

El Govern, els sindicats CCOO i UGT i les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme han arribat a un principi d'acord per prorrogar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins al 28 de febrer de 2022.
prorroga expedients regulació temporal d'ocupació

Aquesta pròrroga té l'objecte d'estendre aquesta mesura de protecció social i de l'ocupació que s'ha mostrat transcendental davant la pandèmia. Es tracta del VI Acord en Defensa de l'Ocupació assolit en el marc del diàleg social. Per facilitar la transició dels ERTO, el model actual continuarà vigent durant el mes d'octubre.

Formació en ERTO
En aquesta ocasió, el mecanisme dels ERTO posa el focus en la formació com a pas fonamental per incrementar la capacitació dels treballadors i millorar la seva ocupabilitat. A partir de l'1 de novembre, estaran vigents les noves modalitats, amb més exempcions en la cotització a la Seguretat Social per a les empreses que realitzin accions formatives.
Pel que fa a aquestes accions formatives, s'hauran de realitzar abans del 30 de juny de 2022.

Garanties per als treballadors
Els ERTO continuaran comptant amb les clàusules de protecció com, entre altres, l'anomenat comptador a zero, que s'amplia fins al 31 de desembre de 2022, o la clàusula de manteniment de l'ocupació. També les limitacions a la subcontractació, a la realització d'hores extraordinàries o els límits relacionats amb el repartiment de dividends i l'accés a aquests ajuts per part d'empreses domiciliades en paradisos fiscals.

Es reconeix, a més, una prestació extraordinària per desocupació per als treballadors fixos discontinus.

 

Per a més informació, contacti amb nosaltres al 93 870 64 08 o enviï un correu electrònic a agora@agora-sa.com